;

Fiţe de elevi: BMW, motoare, ţoale de firmă!


S-au spart în figuri în prima zi de şcoală! Elevii care învaţă la cele mai prestigioase licee din Capitală nu au ratat ocazia şi au etalat ţinute de sute de euro pregătite special pentru începutul noului an şcolar.

La liceul Ion Luca Caragiale, elevele păreau mai degrabă pregătite pentru o defilare pe podium decât pentru a intra la clasă. Tocurile foarte înalte, poşetele plic şi machiajul strident le-au condimentat apariţia pe poarta şcolii.

Şi la Liceul Jean Monnet elevii s-au întrecut în fiţe. Noua modă printre puştanii de aici este să vină la şcoală cu motorul sau cu scuterul. Nici cei mai mici nu s-au lăsat mai prejos. Le-au salvat onoarea părinţii, care şi-au scos bolizii din garaj, special pentru ca odraslele lor să facă senzaţie în prima zi de scoală.

Opt kilometri dus, opt kilometri înapoi spre casă. Atât au de mers fraţii Petrilă dacă vor să ajungă şi ei oameni cu carte.

De obicei, fraţii Miron şi Romică Petrilă, elevi în clasa a VII-a , respectiv a V-a, trebuie să străbată pe jos cei opt kilometri din satul ieşean Şcheia până la şcoala din comuna Scânteia unde învaţă. Cu toate acestea, ieri, în prima zi de şcoală, băieţii au fost norocoşi. Au beneficiat de un drum în căruţa familiei.

„Dacă avem cum, ne ducem copiii cu căruţa în comună, ca să nu întârzie dimineaţa la ore. La întoarcere trebuie să facă drumul pe jos”, ne-a povestit tatăl băieţilor. „Înainte trebuia să merg singur de cele mai multe ori, dar de anul acesta o să îl am în fiecare zi alături pe fratele meu, pentru că Romică a trecut şi el în clasa a V-a”, ne-a spus Miron, elev în clasa a VII-a la şcoala din Scânteia.

Şi în apropiere de Cluj situaţia este similară. Chiar dacă se află la nici 10 kilometri de Cluj şi la circa şapte de cel mai mare centru comercial din Transilvania, transportul în comun în satul Tăuţi lipseste cu desăvârşire. Elena Călbază are doi copii care merg la Şcoala Generală din comuna Floreşti..

„Nu-mi vine să-i trimit pe jos la şcoală. Anul trecut, au băgat microbuzul doar din noiembrie, după ce a venit frigul”, spune Elena. Anul acesta, nu se ştie ce va fi cu microbuzul, dar ieri dimineaţă, nu a venit.

Femeia spune că după ce se întorc acasă, după 10 kilometri pe jos, copiii nici nu mai cer de mâncare şi se culcă pentru că-s foarte obosiţi. Şcoala cu clasele I-IV din Tăuţi s-a închis din acest an pentru că rămăsese doar cu trei elevi.

Surori gemene, colege în clasa I cu mătuşa lor

Maria şi Georgiana Hopulele, de 6 ani şi opt luni şi mătuşa lor, Maria Savin de 7 ani şi 2 luni, sunt colege în clasa I la Şcoala Generală nr. 4 din Braşov. Elena Savin, bunica gemenelor şi mama mătuşii lor, e foarte emoţionată că fetiţele sunt colege de clasă.

“Nepoţele sunt la mine de patru ani şi am grijă de ele pentru că mama lor e plecată din ţară. Am grijă de toate trei în mod egal“, ne-a spus Elena Savin


sursa: Click

0 comentarii:



Trimiteți un comentariu


citeste si asta

Blog Widget by LinkWithin